Monday 12 March 2018

Herbestemming dorpsschool Rozendaal

Herbestemming dorpsschool Rozendaal

Op 27 februari 2018 zijn de Ruimtelijke uitgangspunten ontwikkeling van de locatie Dorpsschool, Steenhoek 1 in Rozendaal. gepresenteerd aan de raad.

Tijdens de presentatie was Alex Braakhekke aanwezig als toehoorder, als geïnteresseerde burger en als vennoot bij D+B architecten in Arnhem. Een omwonende van de locatie had hem geattendeerd op de school die na de zomer leeg  komt te staan en te koop wordt aangeboden door de gemeente. De gemeente gaat uit van nieuwbouw maar dat vond Alex  een brug te ver.

“Slopen is niet het eerste waar ik aan denk. Eerst onderzoeken of het mogelijk is om het gebouw een nieuwe bestemming te geven, bijvoorbeeld als woonlocatie. Gezien de unieke setting waarin het gebouw staat en de bijzondere architectuur maakt dat het ook bruikbaar is voor andere doeleinden.

Ik zou graag in contact komen met particulieren die samen met D+B architecten willen onderzoeken of we de bestaande school kunnen transformeren tot een woonlocatie met 4 tot 8 wooneenheden. Dit is in de presentatie model 6 – woningen in schoolgebouw.

Uitgangspunten zijn daarbij:
-hergebruik van zoveel mogelijk elementen van de school,
-energieneutraal,
-gebruik van ecologische materialen en
-omkijken naar elkaar.
 
Als het onderzoek uitwijst dat het mogelijk is gaan we ons organiseren als collectief.

Op een gegeven moment zal de schoollocatie door de gemeente worden aangeboden aan de verschillende marktpartijen. Vooralsnog is dit mei-juni 2018. Eén van die marktpartijen zijn wij dan als collectief. Ons collectief zal dan een marktconforme bieding moeten doen om de locatie in handen te krijgen.

Allemaal heel spannend, maar wel een unieke kans om op deze manier een schoolgebouw een nieuw leven te geven”  aldus Alex Braakhekke.

Op dinsdag 10 april om 20.00 uur is er een info-avond bij D+B architecten, Paul Krugerstraat 12, 6814 AS  Arnhem.

Tot 8 april kunt u zich hiervoor aanmelden bij:

D+B architecten
email: architecten@dplusb.nl
telefoon: 026-4426464
website: www.dplusb.nl
 

Loading...