Boerderij Nijkerk

Op de plek van deze nagenoeg nieuwe boerderij stond een oud boerderijtje wat zeer gedateerd was. De opdrachtgever heeft ons gevraagd om een renovatieplan te maken om de boerderij naar de huidige standaarden te brengen.
De opdrachtgever was erg gecharmeerd van het uiterlijk van de bestaande boerderij en daarom hebben wij de uitstraling behouden en op diverse punten verbeterd.

Van de bestaande boerderij zijn alleen de gevels overeind gebleven. Van het voorhuis is ook de bestaande metselwerk gevel verwijderd en voorzien van een nieuwe metselwerk gevel.
Het dak, de gevels en de vloeren hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde en alle kozijnen zijn vernieuwd en voorzien van hoogwaardig isolatieglas. Daarnaast is de woning zeer goed luchtdicht gemaakt. Hierdoor zijn er geen lekken in de woning en kan er geen warmte ontsnappen. 
Door het toepassen van balansventilatie met warmteterugwinning is er altijd voldoende verse lucht maar gaat daarbij weining energie verloren.

Door deze maatregelen is het in de woning niet nodig om centrale verwarming toe te passen. De woning heeft dan ook geen vloerverwarming of een warmtepomp maar wordt in de koude wintermaanden verwarmd met twee elektrische radiatoren. Voor het warm tapwater is een elektrische boiler geplaatst.

De elektriciteit die nodig is voor de gehele installatie en het dagelijks gebruik van elektrische apparaten wordt opgewekt door middel van pv-panelen op het dak van de schuur.

Ook aan het interieur is veel aandacht besteed om een lichte en ruimtelijke woning te krijgen. In samenwerking met Marjella Mijnten van Livaun is een prachtig en fijn huis ontstaan waar de bewoners elke dag van genieten. 
Opdrachtgever
Particulier
Aannemer
J. Petersen Aannemer
Ontwerp
2021
Oplevering
2022

Loading...