Renovatie De Haverlanden Wageningen

De renovatie van 124 woningen uit 1972 van De Woningstichting in de wijk Haverlanden in Wageningen resulteert in een spectaculaire verbetering van de isolatie en het comfort  van de huizen, maar geeft ook de wijk als geheel een nieuwe look. De woningen en de wijk kunnen weer 30 tot 40 jaar vooruit.

Deze schilrenovatie (van label G naar B/A met zonnepanelen) kan als voorbeeld dienen voor duizenden andere rijwoningen uit de jaren zestig en zeventig in Nederland. Totale investeringskosten (inclusief, vernieuwing badkamers en keukens) €54.000,-. 

Door te kiezen voor buitengevelisolatie wordt de overlast voor de bewoners enigszins beperkt. De bewoners zijn dan ook  dik tevreden. Van Soest: “Het was even stof happen tijdens de verbouwing. Maar als mijn vrouw voorheen een spijkerbroek ophing om te drogen, duurde dat dagen. Nu kan ik hem de volgende ochtend al weer aantrekken.

Men kon ook kiezen voor zonnepanelen op het dak. Ruim 100 van de 124 zeiden volmondig ja. Van Soest: ”Per zonnepaneel gaat de huur 2 euro per maand omhoog, maar met dat paneel bespaar ik gegarandeerd 4 euro energiekosten.” De resterende bewoners wilden ook wel, maar hadden een grote boom voor de deur. En om die te gaan kappen, dat ging te ver….
Opdrachtgever
de Woningstichting
Aannemer
Aann. Mij. Bouwman

Loading...