Renovatie 99 woningen Wageningen

D+B architecten heeft als teamlid van een consortium een prijsvraag van De Woningstichting in Wageningen gewonnen. 99 woningen uit de jaren 50 zijn verbeterd van label G naar label A++ . Een woning is bij wijze van proef als nul-op-de-meter woning, zonder gasketel. Als uit de monitoring blijkt dat deze woning rendabel is voor De Woningstichting en dat de woonlasten van de bewoners hiermee kunnen dalen, zullen in de toekomst de rest van de woningen volgen.

Los van deze energetische verbetering, die de bewoners nu zonder huurverhoging veel energiekosten scheelt, is de wijk getransformeerd tot een aantrekkelijke woonbuurt, die ook van positieve invloed is op de omliggende  bebouwing. Want wooncomfort heeft ook te maken met een aantrekkelijke uitstraling van de buurt.

Het traject voorzag ook in een intensieve samenwerking met de bewoners, die ook invloed hadden op de uiterlijke verschijningsvorm. Mede daardoor is er meer geld uitgetrokken om alle gevels van metselwerk te voorzien. Al met al een totale metamorfose van een van de minst aantrekkelijke buurtjes van De Woningstichting.
Opdrachtgever
de Woningstichting
Aannemer
Combinatie Bouwman-Oude Wolbers

Loading...