Contact

D+B architecten
Nijkerk  -  Ede  -  Huissen
T  026 442 64 64
E  architecten@dplusb.nl

 

Visie

D+B architecten ontwerpt gebouwen die voldoen aan menselijke maat en behoeften. 

Duurzaamheid en bio-ecologisch zijn bij D+B architecten geen loze reclamekreten. We maken er werk van door fors te investeren in kennis en innovatie en natuurlijke, bio-based materialen actief te promoten en toe te passen in onze projecten. Dit verhoogt het comfort van de bewoners en we laten zien dat bio-ecologisch bouwen binnen de reguliere budgetten te realiseren is.

Bio-ecologisch bouwen is gestoeld op vier belangrijke factoren: materialen, energie, water en ruimte.
Bio-ecologisch bouwen bekijkt deze vier thema’s zowel vanuit milieustandpunt als vanuit gezondheidsstandpunt. Het doel van bio-ecologisch bouwen is te komen tot een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezond gebouw in een gezonde leefomgeving.

Met een kern van architecten en hoogopgeleide tekenaars en projectleiders en verbonden met diverse goede professionals werken we aan het uitdragen en verwezenlijken van deze visie.
 

Team

Peter Brouwer (1960) Sinds 1995 is Peter partner bij D+B architecten.

Na de TU Delft architectuur heeft hij vier jaar gewerkt bij het grote bureau Van Aken in Eindhoven aan woning- en utiliteitsbouw projecten. Een heel goede leerschool, ook hoe het in zijn ogen niet moet.

Functionaliteit, behaaglijkheid, prettig wonen en betaalbaarheid zijn in zijn visie net zo belangrijk als esthetiek. Vandaar ook zijn betrokkenheid bij techniek en keuzevrijheid. 
Keuzevrijheid vindt Peter ook belangrijk voor opdrachtgevers:  hij zal nooit dogmatisch iets afdwingen, maar proberen te overtuigen: “Ik ontwerp geen paleisje voor eer en glorie voor mijzelf, maar voor de opdrachtgever.

Door de cursus gecertificeerd passiefhuis ontwerper is Peter goed op de hoogte wat de laatste stand van de techniek is en hoe dit veel meer comfort (warm in de winter en koel in de zomer) geeft tegen lagere kosten. “Je bent een dief van je eigen portemonnee als je je huis niet aanpakt op het reduceren van energiebehoefte of door zelf energie op te wekken. 

Door zich actief in te zetten in ‘De Nieuwe Aanpak in de bouw’, een club van professionals die kennis uitwisselt en promoot, behoort hij tot de koplopers in Nederland op het gebied van verduurzaming.

Ook gifvrij bouwen is zijn ideaal. “Bijvoorbeeld: we hebben in Nederland geen probleem met voldoende drinkwater.
We stoppen er echter wel gif in! De DDT van de jaren 80 sijpelt langzaam in ons grondwater. Laten we dan nu stoppen met het toepassen van gif in de bouw, al is dat volgens sommigen goedkoper”.
 

 

Pieter van Dijk (1983) is sinds 2016 partner bij D+B architecten. Hij is in 2004 bij D+B architecten begonnen als bouwkundig tekenaar en doorgegroeid tot projectleider. In die periode heeft hij tevens zijn bachelor gehaald aan de Hogeschool van Haarlem.

Vanaf 2009 is Pieter een aantal jaar op een andere manier werkzaam geweest in de bouwwereld. Eerst als ontwerper / projectleider aan de Universiteit van Brussel, later als projectmanager bij een toeleverancier in de bouw.

Na jaren van omzwervingen is hij weer terug op het oude nest waar zijn leven in de architectuur is begonnen. In de komende jaren zal Pieter zich verder ontwikkelen als architect. Daarnaast zal hij de opleiding tot bouwbioloog gaan volgen. 

De bouwbiologie benadert het bouwen integraal. Bij alle keuzes ten aanzien van bouwmaterialen staan gezondheid van de gebruikers, duurzaamheid en energiebesparing centraal. Als bouwbioloog wil Pieter zich optimaal inzetten voor onze opdrachtgevers om gezonde, duurzame gebouwen te ontwerpen.

Een gezond gebouw zonder schadelijke stoffen is daarbij het doel. Hierbij worden binnenklimaat, materiaalgebruik, architectuur, milieu, energiegebruik, en de eco-sociale leefomgeving als uitgangspunt genomen om het ideale gebouw te ontwerpen.

Loading...