De Ideale Woning Texel

D+B architecten hebben veel tijd en research gestoken in het ontwikkelen van een indelingsvrije en veranderbare woning. Het doel is om bewoners keuzevrijheid te geven, zonder dat ze oplopen tegen de beperkingen vanuit de techniek of betaalbaarheid.

Dit concept is uitgemond in de conceptwoning ‘De Ideale Woning’. Een twaalf meter diepe beganegrond (60 m2 bruto) waar je voor twee personen alle voorzieningen aantreft die je nodig hebt. Een normaal tweekamer appartement van 60 m2 is even duur.

De Ideale Woning heeft er een tuin en de mogelijkheid bij in zitten om de woning direct of later (zelf) uit te breiden tot een grote eengezins woning. 

Een groep bewoners in Den Burg op Texel was al twee jaar bezig om voor een beperkt budget een eigen woning te realiseren, toen zij in contact kwamen met ons concept. Dit paste uitstekend. Het resultaat is vijf verschillende woningen: vier cascowoningen die zelf door de handige bewoners zijn afgebouwd en een woning die kant en klaar is opgeleverd.

Wat het meeste opvalt aan de woningen is de zee aan ruimte op de beganegrond en het licht dat vanuit de achtergevel de woning in spoelt. Het is een grote woning van 435 m3 (tov ca 350 m3 van een normale rijenwoning) met zeer veel ruimte daar waar je het nodig hebt: in de leefruimte op de beganegrond. Met de reeds voorbereide uitbouw van de woonkamer en dakkapellen op de verdieping kun je er ook met een groot gezin in leven.

Het dakvlak is al afgestemd op dakramen en zonnepanelen. Door de hoge isolatiewaarden zijn de woonlasten sterk gereduceerd. Zo kan De Ideale Woning aangepast worden naar jouw eigen wensen tegen een beperkt budget. Als dat niet ideaal is… 

www.deidealewoning.nl
Opdrachtgever
CPO
Aannemer
Kuijpers Bouw Heteren

Loading...