Paasbergkerk Arnhem

Nadat diverse partijen hun tanden hebben stukgebeten op de verbouwing of sloop van de Paasbergkerk, hebben wij, op eigen risico, een uitvoerbaar plan ontwikkeld. Met de originele vorm van de kerk is zoveel mogelijk rekening gehouden.

De entree van de kerk wordt de centrale entree van de woningen. De kerk bestaat uit 5 beuken, waarbij een beuk in originele staat blijft. De hierin gelegen trap en lift versterken het verticale karakter van deze monumen-tale hal.Zoveel mogelijk orginele elementen zijn behouden. Glas in lood ramen in de gevel, die plaats moesten maken ten behoeve van daglichttoetreding, worden teruggeplaatst in de centrale hal.
 
Nadat de verkoop van de luxe apparte-menten stagneerde, hebben wij het plan omgevormd tot 25 kleine zorgappartementen met gemeenschappelijke ruimte. Senioren met thuiszorg indicatie kunnen hier zoveel mogelijk zelfstandig wonen. 
 
Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Aannemer
Loohuis Bouw
Oplevering
2011

Loading...