Landhuis Hunderen Twello

In februari 2015 is de verbouwing van het landhuis (Rijksmonument) en het koetshuis (gemeentelijk monument) van start gegaan en eind 2015 opgeleverd. Tijdens de restauratie/renovatie zijn de verschillende details uit het verleden weer zichtbaar geworden. Zo zijn op de eerste verdieping bouwaantekeningen gevonden die met de hand op het balkenplafond zijn geschreven. 

 Ook zijn prachtige ouden eiken balkconstructies gevonden die dateren uit 1624 en originele plafonds uit de periodes 1640 tot 1840. Het plafond in de salon dateert uit 1740 en is volledig gerestaureerd, passend bij de raampartijen uit dezelfde periode. 

De oorspronkelijke details zijn bij de restauratie/renovatie van het koetshuis en het landhuis zoveel mogelijk behouden of zelfs hersteld. Daarnaast zijn ook de gemakken van de huidige tijd in de gebouwen gerealiseerd, om het wooncomfort voor de nieuwe bewoners optimaal aan te laten sluiten bij de wensen. 

Voorbeelden zijn het aanbrengen van optimale lucht circulatie, een lift en de bouw van een nieuwe serre met prachtig uitzicht over het water van de gracht. Deze serre wordt als gezamenlijke ruimte gebruikt waar wekelijks een huisconcert georganiseerd gaat worden.

Voor meer informatie: www.huishunderen.nl
 
Opdrachtgever
Hunderen Twello
Aannemer
Dijkman Bouw
Oplevering
2015

Loading...