Passage Huissen

Bij de aanleg van het nieuwe Raadhuis-plein was al een doorsteek naar de oude Markt voorzien. Nadat diverse partijen zich hadden gebogen over het complexe terrein, restte slechts een braakliggend perceel midden in het centrum van Huissen.

Ons ontwerp voorziet niet alleen in een doorloop, maar ook in een verblijfsplek, door het cirkelvormige plein. Dit komt zowel ten goede aan de bovenliggende woningen als aan de uitbreidingen van de naastgelegen restaurants.

Door de doorlopende galerijen, die tevens als buitenruimte van de appartementen dienen, de boom en de begroeiing ontstaat eenzelfde sfeer als bij de binnenplaats van een Italiaans Palazzo. Wethouder Lentjes zei bij het slaan van de eerste paal: Een ontwerp dat sfeer uitstraalt met een zuidelijk tintje en goed past bij het bourgondische karakter van Huissen. 
Opdrachtgever
De Koning Bouw
Aannemer
De Koning Bouw
Oplevering
2008

Loading...