Kantoren Elst

De stedenbouwkundige randvoorwaarden van de nieuwbouwwijk Westeraam in Elst waren zeer dwingend. Het kantoor moest een monolitische uitstraling krijgen, de contouren waren bepaald alsmede de steenkleur. De twee kantoren staan als een soort tweeling naar elkaar toe gericht.

Een bijkomende moeilijkheid was dat de zichtbaarheid voor het langskomende verkeer aan de zuidkant is en de parkeerplaatsen aan de achterkant van de panden liggen.

De opdrachtgevers, Hoogeveen en Janssen accountants en belastingadviseurs en Notarissen Elst, waren bang dat er een steriele doodskist verplicht was. Daarbij hadden zij hoge eisen om zo het hoogopgeleide personeel een zeer plezierige werkplek te bieden.

Het voorstel van D+B om een ovaal voorzieningen blok te introduceren kon direct op veel instemming rekenen. Door deze vorm voorkom je anonieme rechte gangen en ontstaat er ruimte voor vides, die daglicht diep in het gebouw laten doordringen. Tevens ontstaat een uitnodigende entree en zijn buiten en binnen op een vloeiende manier met elkaar verbonden.

De bijzondere ruimtes zoals wachtkamer en spreekkamer hebben een in het oog springende vorm. In samenwerking met Jeroen van Dijk interieurarchitect is die heldere opzet perfect doorgezet naar het interieur 
Opdrachtgever
Notarissen Elst / Hoogeveen & Janssen
Aannemer
Gerritsen Bouwgroep
Oplevering
2010

Loading...